Terug in Nederland

Hèhè, we zijn eindelijk weer een beetje bijgekomen van afgelopen week: Lange dagen op pad en enkele uurtjes slaap. en de dag na de expeditie (of snoepreisje, hoe je het wilt noemen ;) ) weer gewoon naar school, sporten én natuurlijk iedereen vertellen wat je hebt meegemaakt in Spitsbergen, want het is weinig mensen ontgaan dat wij afgelopen week ergens nabij de Noordpool zaten.

We hebben de laatste avond nog snel allemaal foto’s uitgewisseld en vervolgens om 2 uur naar bed gegaan om 4 uur later weer fris en fruitig *kuch* naar het vliegveld te vertrekken, en via Oslo terug naar Nederland te vliegen. De besneeuwde bergen verdwenen al snel onder de wolken en eenmaal boven Nederland moesten we het weer doen met de vlakke, rechte, knalgroene grasvelden inclusief koeien.

Dag Spitse bergen!

Op Schiphol hebben we hartelijk afscheid van iedereen genomen en daar stonden we dan, in onze fleech en thermoshirt, op de bloedhete luchthaven (25 graden verschil met Spitsbergen). Met daarnaast nog een warm gevoel om weer thuis te komen.

Nu ik eenmaal weer op mn kamertje zit- in het donker - terugkijkend naar de foto’s, denk ik weer terug aan het uitzicht op Spitsbergen. We hebben de reis fantastisch leerzaam en mooi gevonden en we willen hoofdsponser Panalytical en de rest van de sponsers hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid en we zullen het niet snel vergeten!

Nog meer leuke foto’s:

Mag de zon uit?

Net een echte expeditie!

Dit had je elke avond!

Ook leuk

Het reisgezelschap + rechtsboven gids Andreas

Vervoersmiddel voor kolen uit de mijn

Lekker kontje Barbara!

Instorten gletser

Alle foto’s
© Marc Cornelissen

0 Reacties op “Terug in Nederland”


  1. Geen reacties

Laat een reactie achter