Dag 6 - IJsbergen op Zee

Bah, langzaam maar zeker begint door te dringen dat er al bijna een einde komt aan de expeditie, en weer een begin aan de sleur komt die “school” heet. Maar, zover is het nog niet, we hebben deze twee dagen nog twee geheel verzorgde zeetochtjes naar gletsjers.

Vanochtend wederom vroeg op pad, met zoveel mogelijk lagen kleding aan als mogelijk was. Toen we eindelijk de ingang van “Spitsbergen Travel” gevonden hadden en nog meer extra lagen aangedaan hadden, stapten we op een klein rubber bootje richting de Tuna-gletser.

Eenmaal opgestart sjeesden we over het meer met stevige (en ook koude) wind. Fantastisch hoe snel dat ging, en wat we onderweg allemaal tegen kwamen: meeuwachige beesten, papegaaiduikers, zeehonden en nog wat dieren.

Vervolgens hebben we een “tijdje” voor de Tuna-gletser, van vier kilometer breed, gelegen en gewacht totdat stukken ijs naar beneden stortten. We hebben enkele mooie instortingen gefilmd.

Vallend ijspak - niet erg indrukwekkend maar we hebben het beter gezien

Dobberend door ijs hebben we nog héél veel mooie foto’s gemaakt.

 

0 Reacties op “Dag 6 - IJsbergen op Zee”


  1. Geen reacties

Laat een reactie achter