Dag 5 - Kernzaken

TRINGELING. Stom telefoondeuntje dat om zes uur besloot spontaan af te gaan. Mobiel maar weer teruggesmeten op het tafeltje en een poging gedaan tot nog een beetje slaap. Daarna werden we alweer om kwart voor acht wakker om op tijd te zijn voor “ons” radio interview. Als een stel zombies begaven we ons naar de woonkamer, en wachtten daar samen met Appy op het telefoontje van RTV Utrecht.

Om kwart voor negen nam Appy de telefoon op, en mocht na een Nick en Simon nachtmerrie al snel aan het woord. Twee minuten later was het gebeurd, en Robin noch Barbara had live op de radio hoeven te verschijnen. Herkansing om kwart over tien.

Appy nam opnieuw de telefoon op, deze keer zou één van ons moeten spreken. Beiden wilden we dit absoluut niet en Marc hakte de knoop door: Barbara was de ongelukkige.

Uiteindelijk deed ze het wel goed (Robin’s tekst), maar ze klonk nogal bekakt (Barbara’s tekst). Gelukkig doet Robin het volgende interview voor radio Apeldoorn.

Vervolgens om een uur of twaalf zijn we richting boorkernen gegaan. Het aantal kilometers kern dat daar lag was ongelofelijk. Appy wist ons te voorzien van een hoop informatie rondom deze ronde stangen van steen, en het was uitermate interessant.

Dit is één eeuw

Dus ga maar na hoeveel jaren dit bedraagt…

We werden nog gewezen op de speciale lagen van het hitterecord en zagen een hoop bijna-steenkool.

Daarna een lekker broodje gegeten in het dorp, en vervolgens is gezelschap min Barbara richting de vallei en kust vertrokken (Barbara wilde fit zijn voor de boottocht van morgen en voelde zich niet al te best). Robin kreeg privéles aardrijkskunde en hij heeft nog veel interessante dingen geleerd. De kust leverde nog mooie plaatjes op, maar we moesten wel oppassen dat de kliffen niet bovenop ons instortten.

Nogmaals een zeer interessante dag.

0 Reacties op “Dag 5 - Kernzaken”


  1. Geen reacties

Laat een reactie achter