Dag 2 - Sightseeing Longyearbyen

Brrrrr! Na een rush naar de eetzaal (die aan de andere kant van het gebouw is, dus we moesten via buiten) troffen we de vroegste vogels aan het Spitsbergese ontbijt. We zouden vandaag een rustig dagje hebben en het plaatsje Longyearbyen onderzoeken, wat inhield: souvenirs kopen in een met ijsbeer gevulde winkeltjes, een lekker broodje eten in de Spitsbergse Subway en een huidenwinkel met huiden van zeehonden tot ijsberen bewonderen.

JanHendrik de ijsbeer

Ook hebben we wat geleerd, jawel! We hebben ons  ‘s ochtends tussen de Spitsbergse studenten begeven voor een briefing van Appy en Marc, en zijn die middag teruggegaan naar hetzelfde gebouw – want behalve een universiteit is het ook een museum.

Appy legt uit

Maar het mooiste van de dag was om in dit dal tussen de besneeuwde bergen door te lopen en uit te kijken over een prachtige baai. Het landschap is absoluut geweldig hier.

Dankzij connecties van Marc en Appy hebben we een lift naar de baai gekregen, zodat we een hovercraft van dichtbij konden bewonderen

Ze hebben hier zelfs een camping (respect voor de mensen die het aandurven)!

Vervolgens hebben we Thais gegeten en een avondwandeling gemaakt, waar een onaangename verassing op ons wachtte. Toen we naar de baai liepen met stokken in de hand om te voorkomen dat de sternen ons op het hoofd zouden pikken, kregen we te horen dat we een interview moesten geven. Nu zijn we beiden niet bepaald dol op de camera…

Nu zitten we in ons hotel, gezellig even wat drinken. Het is hier verrassend warm. We gaan ons maar klaarmaken voor de gletsjertocht van morgen!

Robin en Barbara

0 Reacties op “Dag 2 - Sightseeing Longyearbyen”


  1. Geen reacties

Laat een reactie achter