Auteur archief van robin

Terug in Nederland

Hèhè, we zijn eindelijk weer een beetje bijgekomen van afgelopen week: Lange dagen op pad en enkele uurtjes slaap. en de dag na de expeditie (of snoepreisje, hoe je het wilt noemen ;) ) weer gewoon naar school, sporten én natuurlijk iedereen vertellen wat je hebt meegemaakt in Spitsbergen, want het is weinig mensen ontgaan dat wij afgelopen week ergens nabij de Noordpool zaten.

We hebben de laatste avond nog snel allemaal foto’s uitgewisseld en vervolgens om 2 uur naar bed gegaan om 4 uur later weer fris en fruitig *kuch* naar het vliegveld te vertrekken, en via Oslo terug naar Nederland te vliegen. De besneeuwde bergen verdwenen al snel onder de wolken en eenmaal boven Nederland moesten we het weer doen met de vlakke, rechte, knalgroene grasvelden inclusief koeien.

Dag Spitse bergen!

Op Schiphol hebben we hartelijk afscheid van iedereen genomen en daar stonden we dan, in onze fleech en thermoshirt, op de bloedhete luchthaven (25 graden verschil met Spitsbergen). Met daarnaast nog een warm gevoel om weer thuis te komen.

Nu ik eenmaal weer op mn kamertje zit- in het donker - terugkijkend naar de foto’s, denk ik weer terug aan het uitzicht op Spitsbergen. We hebben de reis fantastisch leerzaam en mooi gevonden en we willen hoofdsponser Panalytical en de rest van de sponsers hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid en we zullen het niet snel vergeten!

Nog meer leuke foto’s:

Mag de zon uit?

Net een echte expeditie!

Dit had je elke avond!

Ook leuk

Het reisgezelschap + rechtsboven gids Andreas

Vervoersmiddel voor kolen uit de mijn

Lekker kontje Barbara!

Instorten gletser

Alle foto’s
© Marc Cornelissen

Barbara en Robin op TV!

We zijn al in enkele kranten verschenen, op internet is een hoop over ons geschreven, daar was ook nog een leuk filmpje van de NOS en nu ook nog écht op TV in beeld! Nationaal beroemd zullen we er niet van worden, maar een groot deel van Apeldoorn kan ons wel de hele week op TV bewonderen. Misschien is dat ook wel goed ook dat niet veel mensen ons zien, want echt goed voorbereid waren we niet op het interview.

Barbara wiens moeheid sterker was dan het aantal decibellen van de wekker had geen tijd gehad om nog even zoals een gemiddeld meisje (zeker voor iets op TV) minstens een kwartier te make-uppen. Eenmaal klaar voor vertrek gingen we meteen door naar Utrecht om onze Camera-pakketten op te halen en mijn vader liet zich op de universiteit gerust nog een keer vertellen over de reis wat ik al 20x verteld had. Daar werden we ook gevraagd of we het interview wilden doen voor TV Apeldoorn, dat vonden we best en we spoedden ons terug naar Apeldoorn.

Toen we aankwamen had ik net genoeg tijd om even wat eten te pakken om vervolgens met mn mond nog vol met een broodje pindakaas aan het interview te beginnen. Omdat we onderweg eigenlijk te druk waren met maffe foto’s maken met onze nieuwe camera had ik ook niet bedacht wat ik moest zeggen.

Onderweg maakt Barbara een mooie foto van een mier.

Uiteindelijk ben ik er dus grotendeels uitgeknipt en is filmster Barbara vooral te bewonderen. Helaas kan ik het filmpje niet uploaden op deze blog. Wel is de uitzending enkele dagen nog te zien via de livestream op www.TVApeldoorn.com of volgende week maandag in het archief terug te vinden.

De paklijst hebben Barbara en ik inmiddels ook binnen en ik heb mn rubberlaarzen, thermokleding en dikke warme sokken al gescoord! en in het filmpje is ook te zien dat we al druk aan het inpakken zijn.

Nog drie dagen en dan zitten we in het vliegtuig naar Spitsbergen! Ik hoop dat we een hoop moois te zien krijgen, het erg gezellig is en we er ook nog wat van opsteken! Tot nu toe de laatste blog waarschijnlijk, we hopen op maandag weer te posten!

Robin